вторник, 4 февруари 2014 г.

Сладкиш с маково семе и ябълки





1 ч.ч. брашно
2 яйца
3/4 ч.ч. захар
1 бакпулвер
125 г масло или маргарин
щипка сол
1 ч.л. канела
2 с.л. маково семе
2 ябълки
8 с.л. прясно мляко
2 с.л. коняк

   Продуктите трябва да престоят поне половин час на стайна температура. Разбиват се яйцата, прясното мляко,  добавят се захарта, после маслото,  пресетите брашно и бакпулвер, щипката сол, конякът, канелата и маковото семе. В намазнена тавичка или във форма с падащи стени се изсипва сместа.
   Ябълките се обелват и нарязват на 4 парчета, почистват се от семките и се нарязват на тънки филийки. Поставят се в сместа и сладкишът се пече 45 мин. на 180 градуса. Десетина минути преди края може да се постави фолио отгоре да не загори.
   

Няма коментари:

Публикуване на коментар