вторник, 11 февруари 2014 г.

Маслени пълнозърнести бисквитки със стафиди





125 г размекнато масло
75 г захар
1 яйце
1 щипка сол
200 г пълнозърнесто брашно
1/2 ч.л. лимонова кора
1 щипка сол
1/2 ч.л. смлян карамфил
50 г стафиди


   Маслото се разбива на пяна със захарта и солта, добавя се яйцето. Към тази смес се добавят брашното, настърганата лимонова кора, солта, карамфилът и стафидите. Омесва се гладко тесто, което се разделя на две топки, които се оформят на рула с дебелина 1 см, нарязват се на парчета от 5 мм, всяко се сплесква между дланите и се нареждат в намаслена или покрита с пекарска хартия тава. Пекат се 10 минути на 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар