събота, 9 август 2014 г.

Бисквитена торта с крем ванилия






1 пакетче нишесте ванилия
500 мл прясно мляко
1 пакет бисквити по избор
5 с.л. захар
2 с.л. шоколадови пръчици (настърган шоколад)
2 с.л. филирани бадеми (смлени орехи)

   В 1 ч.ч. студено мляко се разтварят нишестето и захарта. Останалото мляко се слага да заври, добавя се сместа със студеното мляко и се бърка до сгъстяване. В подходящ правоъгълен съд се нареждат ред бисквити (2 бисквити се отделят за украса), ред крем, завършва се с крем и се украсява с натрошените  бисквити, шоколадови пръчици (настърган шоколад), смлени орехи или филирани бадеми. Престоява в хладилник 1 час.


Няма коментари:

Публикуване на коментар