събота, 2 август 2014 г.

Полезни съвети за дома

Алтернативни метода да почистим фурната от мазнината и нагара

   1. Смесете вода (1/4 чаена чаша), сол (1/4 чаена чаша) и сода за хляб (3/4 чаена чаша) до получаване на гъста паста. Избършете фурната с влажна кърпа и разпространете пастата по цялата й повърхност. Оставете я да действа за една нощ, а на сутринта измийте. Този метод е най-ефективен, когато фурната не е твърде замърсена, така че го правете редовно.
   2. Ще изчистите кафявата плака от прозорчето на фурната, като разредите сода бикарбонат в топла вода. Нанесете разтвора върху мястото и оставете за 15 минути. После ще избършете мръсотията значително по-лесно.
   3. Може да използвате и обикновен оцет. Нанесете малко количество от течността върху охладената повърхност на фурната и с влажна кърпа го разпространете по цялата площ. Оставете го известно време да действа. Ако замърсяванията са малки, ще успеете да ги избършете лесно, но ако са големи, ще ви бъде необходима и четка.
   4. Смесете оцет със сода за хляб. Това ще ви помогне за премахването дори и на най-старите наслоявания по стените на фурната. Накрая изплакнете с топла сапунена вода и тя ще блесне отново като нова.
   5. В топла вода разредете малко сапун или препарат за миене на съдове. Налейте го в съд и го сложете във фурната, като навлажните и стените й с него. След това пуснете фурната на 120 градуса за 30 минути, като през това време не бива да я отваряте. После отворете и изчакайте леко да се охлади. С влажна кърпа ще отстраните мазнините без затруднение.
   6. В съд налейте 1 литър вода и добавете една чаена чаша оцет. Сложете го във фурната и я пуснете на 150 градуса за 30 минути. После я изключете и докато е топла и мокра, избършете стените й. Ако се окаже трудно, повторете процедурата с повече оцет.
   7. Разредете във вода бакпулвер или смес от лимонтузу и сода за хляб. Напръскайте обилно фурната с този разтвор и изчакайте известно време. После натрупванията ще се събарят на парчета, които лесно ще отстраните с мокър парцал.






Няма коментари:

Публикуване на коментар