вторник, 5 август 2014 г.

Банички със спанак и риба тон





4 порции - 8 банички

4 готови кори за баница
3 с.л. зехтин
1 връзка зелен лук, нарязан на ситно
200 г спанак, накъсан на едро
1 консерва риба тон, отцедена и накъсана на парченца
2 яйца, сварени и ситно нарязани
сол и черен пипер


   В тенджера със зехтина се задушава лукът за 3 минути. Прибавя се спанакът и се готви още 3 минути. Тенджерата се маха от котлона и се оставя сместа да изстине.
   Корите за баница се поставят една върху друга и с помощта на чинийка с диаметър 13-14 см се изрязват 6 кръга. Взема се един кръг, намазва се леко със зехтин, отгоре се поставя втори, пак - зехтин, трети кръг - зехтин.
   Към изстиналата спаначена смес се добавят рибата тон, яйцата, сол и черен пипер на вкус.
   Във всеки от слепените с кори 8 кръга по средата се поставя по 1 с.л. от сместа и се прегъва наполовина. Краищата се извиват, отгоре се намазват кръговете със зехтин. Поставят се в намазнена тава и се пекат 12-15 минути на 200 градуса.

1 коментар:

  1. Валя, много интересно. Любими продукти - риба тон и спанак. Това ще е много вкусно. Тука нямаме кори, но мога да пробвам с бутер тесто...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване