сряда, 18 юни 2014 г.

Наденица с доматен сос и сирене




500 г наденица
2 глави кромид лук
4-5 скилидки чесън
400 г доматен сок
1 ч.л. чубрица
сол
черен пипер
200 г сирене

4 с.л. олио


   Наденицата се нарязва на колелца и нарежда в намазнена с 2 с.л. олио тавичка, която се поставя в загрята на 220 градуса фурна. В тиган с 2 с.л. олио се задушават нарязаните лук и чесън за 5-6 минути, прибавят се доматеният сок, чубрицата, сол (не много, защото сиренето е солено) и черен пипер. Сместа ври 10-ина минути и се изсипва върху позапечената наденица, отгоре се поръсва с натрошеното сирене. Пече се още 5 минути.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар