вторник, 29 април 2014 г.

Сладък салам с ябълки и морков

Десерт от турската кухня.




1 пакет обикновени бисквити

1 морков
2-3 ябълки
2 с.л. захар
100 г краве масло (омекнало)
1 ч.ч. смлени орехи
кокосови стърготини
2 с.л. прясно мляко/вода

    Морковът и ябълките се настъргват и смесват със захарта в купа. Прибавят се натрошените бисквити (в блендер или в найлонов плик, пресовани с точилка), орехите, маслото и млякото. Всичко се разбърква добре и сместа се изсипва надълго върху поръсено с кокосови стърготини фолио. Оформя се като пирамида, поръсва се с кокосови стърготини и стегнато се затваря фолиото. Поставя се в хладилник за 2 часа.


http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4093305

Няма коментари:

Публикуване на коментар