неделя, 13 април 2014 г.

Полезни съвети в кухнята

 Няколко прости правила за варене на яйца:

     - Никога не варете яйца веднага, след като ги извадите от хладилника.
     - За да не се напукват яйцата при варене, можете да добавите сол във водата.
     - Избягвайте да варите съвсем пресни яйца. Те не могат да се белят добре.
     -  Винаги използвайте малък съд за по-малко яйца– ако варите яйца в голям съд, след завирането на водата те ще се блъскат едно в друго и лесно могат да се напукат. Варете на тих огън.
   - Ако варите повече яйца, използвайте по-голям съд и ги наредете едно до друго.
   
Рохки яйца

  Сложете яйцата в съда, залейте със студена вода и поставете на силен огън. След като заври водата, намалете огъня и варете:
    - 3 минути, ако искате наистина рохко яйце
     - 4 минути за твърд белтък и течен жълтък.
    
Твърдо сварени яйца
  Сложете яйцата в съда за варене и залейте със студена вода. След като заври водата, намалете огъня и варете 8 минути за напълно сварени яйца.

След като ги свалите от огъня, е необходимо да ги поставите в студена вода. Отначало ги оставете под течаща вода за 1 минута, след това в съд със студена вода за около 2 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар