неделя, 27 април 2014 г.

Картофи с кайма (картофено мантъ)



Това е рецепта от турската кухня.



6-7 сварени картофа
магданоз
сол
черен пипер

За плънката: 
2 глави лук
 250 г кайма
олио
сол
черен пипер

За заливката:
 1 кофичка разбито кисело мляко
1 с.л. краве масло
 1 к.л. червен пипер

  Сварените картофи се настъргват, добавя се нарязаният магданоз, сол и черен пипер. Омесва се и се правят топки с големината на яйце, които се подреждат в чинии за сервиране. По средата на всяка от тях се оформя кладенче, така че от картофените топки да се получат малки купички. Двете глави лук се нарязват на ситно, запържват се в мазнината, прибавя се каймата и се пържи до готовност. С тази смес се пълнят купичките. Отгоре се заливат с киселото мляко. Червеният пипер се запържва леко в маслото и с него се изсипва върху киселото мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар