петък, 29 ноември 2013 г.

Фритата (дебел омлет) с картофи и кромид лук




Това е чудесна лека вечеря, а за месоядите - различна гарнитура от пържените картофи и картофеното пюре.



4-5 картофа
3 средни глави кромид лук
5 яйца
черен пипер
сол
5 с.л. зехтин


   Картофите се обелват, нарязват на кубчета и в 3 с.л. зетин се пържат 10 минути, като се разбъркват от време на време. Прибавя се нарязаният лук и се задушава още 10 минути, като се разбърква. Яйцата се разбиват в купа с 1/2 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер. Сместа от картофите и лука се дръпва настрани от котлона да поизстине няколко минути и се прибавя към купата с яйцата. Разбърква се добре и се изсипва в тигана, където са добавени 2 с.л. зехтин. Не се бърка, а се изчаква, докато яйцата се втвърдят. Поднася се нарязана на триъгълни парчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар