понеделник, 11 ноември 2013 г.

Фритата (дебел омлет) с броколи и колбас






300 г броколи 
2 глави лук
4 скилидки чесън
150 г кренвирши или колбас
100 мл кисело мляко
100 г кашкавал
3 яйца
олио
сол и черен пипер

   Броколите се накъсват на розички и се варят в подсолена вода 5 минути, после се изваждат и поставят в студена вода и след това се изцеждат. В загрята мазнина в тиган се запържват нарязаните лук и чесън, като омекнат, се прибавя нарязаният на парчета колбас да се поизпържи. Отгоре се нареждат броколите. Яйцата се разбиват, прибавят се млякото, настърганият кашкавал, сол и черен пипер на вкус. С тази смес се заливат броколите и се оставят на котлона 4-5 минути под капак. Запича се още 3-4 минути във фурна само на горен реотан. 
Ястието може да се приготви и без колбаса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар