сряда, 21 август 2013 г.

Пица с патладжани и домати





За тестото:
250 г брашно
1/4 кубче мая
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. олио
!/2 ч.л. сол

За плънката:
1 по-голям патладжан
3 домата
4 скилидки чесън
1 с.л. магданоз
1/2 ч.л. риган
100 г сирене
100 г кашкавал

   Патладжанът се нарязва на кръгчета, поръсва се със сол и след 20 мин. се изстисква, измива и подсушава. В тиган с малко мазнина се изпържват кръгчетата по 1 мин. от всяка страна и се изваждат.
   Маята се разтваря в хладкото мляко с щипка захар, прибавят се яйцето, пресятото брашно и солта и се меси до меко тесто. То НЕ ВТАСВА, а направо се разтяга с ръце до размера на тавичката за печене. Тя се намаслява, поръсва се с брашно и се поставя тестото. То се пече на 180 градуса 5 минути и се изважда от фурната. Намазва се с малко зехтин и върху него се нареждат доматите, нарязани на кръгчета, поръсват се с магданоза и настърганите скилидки чесън, върху тях - кръгчетата патладжан, които се поръсват с натрошеното сирене, нарязания на кубчета кашкавал и ригана. Пицата се връща във фурната и пече още 10 мин. Изважда се и се поръсва с малко зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар