четвъртък, 15 август 2013 г.

Мусака от тиквички с кайма






4 тиквички
500 г кайма
1 глава кромид лук
1/2 ч.ч. ориз
1/2 връзка копър
3 с.л. олио

За заливката:
2 яйца
1 кофичка кисело мляко

   Нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата, а по-късно и оризът. Добавя се 1 ч.ч. гореща вода и сол. Сместа ври 15 минути. През това време тиквичките се нарязват на кубчета и поставят в тава, поръсват се с малко сол и с нарязания копър, прибавя се и сместа с каймата. Разбърква се добре и се пече 30 минути. Яйцата се разбиват с киселото мляко и мусаката се залива. Допича се още 10-ина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар