5 стръка праз
5 с.л. олио
3 с.л. брашно
400 г сирене (извара)
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 ч.ч. вода
80 г краве масло
1/2 ч.л. чубрица
Празът се нарязва на по-едри парчета или на колелца и се задушава с 1-2 с.л. вода в олиото. Като омекне, се прибавя брашното, разбърква се. В купа се разбъркват яйцата, прибавят се настърганото или натрошено на едро сирене, киселото мляко, водата, чубрицата и поизстиналият праз. Ако сиренето не е много солено, се прибавя и малко сол. Разбърква се добре и се изсипва в тавичка. Отгоре се слагат парченца масло и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар