вторник, 27 ноември 2012 г.

Телешко с дюли





800 г телешко месо
2 с.л. доматено пюре
2 дюли
2 с.л. краве масло
1 глава
1 морков
1 глава чесън
5 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. канела
3 с.л. брашно
сол на вкус

Нарязаните лук и морков се задушават в 3 с.л. олио. Прибавя се нарязаното на кубчета месо. Оставя се за 2-3 мин. да се запечата, след което се разбърква. Посолява се, поръсва се с червения пипер, налива се 300-400 мл гореща вода. Добавят се целите скилидки чесън и доматеното пюре, поръсва се със захарта и канелата. Почистените и нарязани на филийки дюли се овалват в брашното и запържват от двете страни за 1-2 мин. в останалото олио. Когато телешкото месо омекне, се поставят дюлите. Вари се още 15 минути. Накрая се слага кравето масло. Поднася се с ориз или друга гарнитура по желание.




Няма коментари:

Публикуване на коментар