петък, 30 ноември 2012 г.

Карфиол с кашкавал на фурна





1 средна глава карфиол
200 г кашкавал
2 с.л. брашно
черен пипер
сол
масло
олио


            Карфиолът се накъсва на розички, които се нарязват на 3 части и поставят в тенджера с вряща подсолена вода за 10 минути. Прецеждат се през гевгир и се изсипва в намаслена тава. Отгоре се поръсва с 2/3 от настъргания кашкавал. В тиган с 1 с.л. олио и 2 с.л. масло се запържва брашното, сипват се 2 ч.ч. от водата, в която е врял карфиолът, и черен пипер на вкус. Ако е необходимо, се добавя още малко сол. Щом кипне, сосът се изсипва върху карфиола и се поръсва с останалия настърган кашкавал. Пече се в нагорещена фурна на 220 градуса 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар