събота, 17 ноември 2012 г.
Лучени пръчици
500 г готово тесто
2 глави лук
2 с.л. олио
1/2 ч.л. червен пипер
1/3 ч.л. морска сол
Тестото се разстила върху набрашнена повърхност в правоъгълна форма с размери 30/15 см. Нарязва се на 12 пръчици с дължина 15 см. Пръчиците се навиват и поставят в намазнена и набрашнена тава, която се покрива със свежо фолио за около 30 мин., докато удвоят обема си. Нарязаният на едро лук се задушава в олиото 10-12 мин., докато омекне, и се разпределя върху всяка пръчица. Пръчиците се поръсват с червен пипер и морската сол. Пекат се 20 мин. на 180 градуса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар