Когато готвите спанак, може да не изхвърляте дръжките му, а да ги оползотворите, като направите този чудесен хайвер.
500 г спаначени дръжки
2 стръка пресен чесън
2 филии сух бял хляб
1 к.ч. счукани орехови ядки
4-5 с.л.олио
1 с.л. лимонов сок
магданоз
копър
сол
Нарязаните дръжки се варят 10 минути в подсолена вода. Отцеждат се и докато са топли, се прибавя накиснатият във вода и изстискан хляб. Пасира се, като се налива по малко от олиото, прибавят се нарязаните на ситно чесън, копър и магданоз, по-голяма част от счуканите или смлени орехи, подправя се със сол и лимонов сок. Поднася се украсен с останалите орехови ядки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар