вторник, 20 ноември 2012 г.
Купичики от кайма и прошуто
500 г кайма
1 яйце
2 филии хляб
1 глава кромид лук
черен пипер
100 г кашкавал или сирене на кубчета
3 скилидки чесън
250 г прошуто (шунка)
олио
Каймата се разбърква с настърганите лук и чесън, изкиснатия във вода хляб, яйцето, кашкавала и черния пипер. Гювечета или огнеупорни купички се намазват с олиото и стените им се облепват с резените прошуто. Вътре се поставя сместа с каймата, отгоре се покриват с прошуто. Пекат се в загрята фурна 25 мин. на 200 С. Като изстинат, се обръщат в чиниите за сервиране.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар