Тези шницели са моя импровизация на една рецепта за еврейски шницели, които бяха със съвсем друго количество на продуктите. Увеличавах количеството на някои продукти, намалявах на други и след няколко експеримента се получи тази рецепта, за която получих много благодарности, след като я споделих в готварския форум на "БГ мама".
500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 к.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол
Всичките
продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В
тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от
двете страни до готовност.
Чудни са, Вале! Лично изпробвани и доказано вкусни!
ОтговорИзтриванеИ много хубава картинка си сложила на главната на блога :))
Страааашно ми хареса, но за съжаление е факт и у нас.
Хубави почивни дни!