неделя, 25 ноември 2012 г.

Пиле качаторе






1 пиле (3-4 бутчета или 800 г пилешко филе)
7-8 скилидки чесън
1 буркан (800 мл) домати
1 ч.л. червен пипер
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. захар
3-4 с.л. олио
100 г кашкавал или пушено сирене

   Месото се нарязва на порции, които се осоляват и поставят в тавичка, между тях се поставят цели обелените скилидки чесън, наръсват се с черния, червения пипер, захарта и сол на вкус и се залива с доматите и олиото. Леко се разбърква. Пече се на 200 г, докато остане на мазнина. По желание малко преди края на печенето се поръсва с настърган кашкавал или се покрива с парчета от топеното сирене.





Няма коментари:

Публикуване на коментар