6 котлета от свинско месо
1 ч.ч. червено вино
4 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 малка заквасена сметана
100 г топено сирене
Котлетите се начукват, посоляват се и се поръсват с черен пипер и настъргания чесън. Поставят се в купа, поливат се с виното, покриват се със свежо фолио и се поставят в хладилник най-малко за 3 часа (най-добре - 12 часа). В тиган със сгорещена мазнина се изпържват за 4 минути от всяка страна и се редят в тавичка, изсипва се мазнината от пърженето и 1 ч.ч. вода. Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се пече 40 мин на 200 градуса. В съд на котлон се сипват сметаната и нарязаното на парченца топено сирене. Бърка се, докато стане хомогенна смес. Фолиото се маха и котлетите се заливат със сметановия сос. Пекат се още 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар