вторник, 20 май 2014 г.

Гъбена крем супа със сметана





200 г гъби
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
4 картофа
100 г заквасена сметана
сол
2 с.л.масло
2 с.л. олио
1 дафинов лист
1/2 ч.л. черен пипер

   В тенджера с маслото и олиото се задушават нарязаните лук, чесън и гъби. Като омекнат (около 5 мин.), се сипват 2 л гореща вода, прибавят се обелените и нарязани на парчета картофи, дафиновият лист и сол на вкус. Супата ври още 20-ина мин. до готовност на картофите. Подправя се с черния пипер, дафиновият лист се изважда. Супата се пасира. Сметаната (1 с.л. се оставя за украса) се разбива с тел с 1 ч.ч. от получения бульон и се сипва в супата. Украсява се с лъжичката  разбъркана сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар