четвъртък, 15 май 2014 г.

Пиле с 3 вида сирена





800 г пилешко филе
100 г бяло саламурено сирене
100 г кашкавал
100 г гопено сирене
сол
чере пипер

За гарнитурата:
1 ч.ч. ориз

   Месото се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В отделен съд се смесват натрошеното саламурено сирене, нарязаното на парченца топено сирене и настърганият кашкавал, прибавя се и част от водата, в която е вряло месото. Бърка се на котлона няколко минути до разтопяването на сирената, поръсва се с черен пипер. Месото се изсипва в тавичка, залива се със соса от сирена и се запича 15-ина минути. 
Поднася се със сварен ориз за гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар