четвъртък, 5 септември 2013 г.

Чийзкейк без печене с прасковено покритие






150 г бисквити
75 г масло

2 пакетчета крема сирене
200 г заквасена сметана
5 с.л. пудра захар
1 пак. желатин
100 г вода
1 ванилия

200 г сладко от праскови

   Бисквитите се смилат с блендер или се натрошават с помощта на точилка, поставени в найлонов пликq и се смесват с омекналото масло. Сместа се изсипва в отваряща се форма за торта, притиска се, заравнява се и се поставя в хладилник. Желатинът  се изсипва във водата и се оставя да набъбне 10-ина мин. Крема сиренето се намачква и смесва със сметаната, захарта и ванилията добре. Желатинът се разтваря на водна баня, без да се остави да кипне, леко изстива и 2/3 от него се изсипва в сместа, разбърква се и се нанася върху блата. Сладкото се затопля леко, към него се прибавя останалият желатин и се разстила най-отгоре. Поставя се в хладилник.
        

Няма коментари:

Публикуване на коментар