неделя, 2 декември 2012 г.

Салата тип "Колсло"

Това е моят вариант, по който правя тази известна американска салата, която се оказа, че не е и американска. А всъщност си е и като нашата зелева с моркови, но пообогатена.



половин малка зелка
3 моркова
120 г майонеза
сокът на 1 лимон
1/2 ч.л. захар
сол на вкус
1/4 ч.л. черен пипер
1-2 с.л. сусам


    Зелето се нарязва на ситно, а морковите се настъргват. Смесват се в купа и се намачкват с ръце. В друг съд се разбъркват майонезата, лимоновият сок, захарта, солта и черният пипер. Сусамът се запича на сух тиган за кратко. Дресингът и сусамът се прибавят към зеленчуците, салатата се разбърква добре и се поставя в хладилник поне за половин час.




Няма коментари:

Публикуване на коментар