неделя, 16 декември 2012 г.

Банички с кренвирши






8 готови кори за баница
4 кренвирша
100 г масло или олио
4 яйца
250 г сирене
6 с.л. кисело мляко
1 с.л. чубрица

Кренвиршите се разрязват наполовина по дължина и после на две напречно. Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене, киселото мляко и чубрицата. Взема се 1 кора, намазва се с разтопеното масло, поръсва се със сместа от яйцата, сиренето и млякото, слагат се 2 парчета кренвирш от двете къси страни, сгъват се навътре дългите страни, така че да покрият кренвиршите, и се завиват навътре и от двете страни. Поставят се в намазнена тавичка и се пекат на 200 градуса до готовност.

1 коментар: