понеделник, 24 декември 2012 г.

Облечени ябълки






400 г бутертесто
9 по-малки ябълки
100 г мед или конфитюр
100 г счукани орехови ядки
3 с.л. овесени ядки
1 яйце
пудра захар


Ябълките се обелват, издълбава се сърцевината им с помощта на приспособлението за почистването на семенната част на чушки. В купа се смесват конфитюрът (медът), натрошените орехи и овесените ядки. Листът бутертесто се разточва леко и се разделя на 9 квадрата. В средата на всеки се слага по една издълбана ябълка, която се пълни със сместа. Краищата на квадратите се повдигат към върха на ябълките (загръщат ги) и леко се притискат в сместа. Пекат се в намаслена или покрита с пекарска хартия тавичка на 200 градуса 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар