понеделник, 31 декември 2012 г.

Руло-венец с кайма и бекон/прошуто






500 г кайма
1 яйце
2 филии сух хляб
1 глава кромид лук
200 г прошуто/бекон
5 сварени яйца
100 г кашкавал
1/4 ч.л. смлян черен пипер
сол

   Каймата се смесва с яйцето, настъргания лук, накиснатия във вода и изцеден хляб, черния пипер, 50 г нарязано на малки парченца прошуто, настъргания кашкавал и сол на вкус. Омесва се добре. Форма за кекс с дупка се намазва с олио и се нареждат листовете прошуто. Отгоре се слага половината смес с кайма, поставят се като в гнезда обелените яйца, отгоре се слага и останалата кайма. Заравнява се. Формата се поставя в загрята на 220 градуса фурна и се пече 35-30 минути. Обръща се върху чиния.



Няма коментари:

Публикуване на коментар