неделя, 23 декември 2012 г.

Салата-торта "Часовник"






4 сварени картофа
4 сварени моркова
4 сварени яйца
сол
1 буркан кисели краставички
1 майонеза - 200 г
1 кофичка кисело мляко
1 пакетче желатин
100 г извара

Начин на приготвяне:

Картофите, морковите и яйцата се настъргват в отделни съдове и се овкусяват със сол, а киселите краставички се нарязват на кубчета. Желатинът се разтваря в малко вода, затопля се на водна баня до разтопяването му и се добавя към леко затоплените смесени майонеза и кисело мляко. Тази смес се разделя на 5 части, като 4 се прибавят към зеленчуците в четирите съда. Във форма за торта или голяма купа се редят последователно пласт картофи, пласт моркови, пласт краставички, пласт яйца и се повтарят. Притиска се с лъжица, за да слегне. Към петата част от майонезената смес се добавя изварата, разбива се и се намазва отгоре. От маслини се изрязват римските цифри, украсява се по избор и престоява в хладилник 1 нощ. На сутринта се откопчава формата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар