700-800 г пилешки филета
1 ч.ч. кисело мляко
4-5 скилидки чесън
сол
черен пипер
червен пипер
щипка риган
олио
галета
Филетата се начукват внимателно, поставени между свежо фолио. Посоляват се и се поръсват с черен пипер. Чесънът се пресова и смесва с киселото мляко. Филетата се намазват с него и се поставят в купа. Най-добре е да престоят 12 ч. в хладилник, но най-малко 2 ч. Смесват се галетата с черния пипер, червения и ригана. Пилешките филета се потопяват в панировката и се подреждат в намаслена или покрита с пекарска хартия тава. Поставя се в затоплена на 220 градуса фурна. Пекат се 15 мин., обръщат се и се допичат още 10-15 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар