петък, 21 декември 2012 г.

Печено свинско с кашкавал и майонеза





800 г свинско месо
2 глави кромид лук
150 г кашкавал
125 г майонеза
3 с.л. кисело мляко
сол, черен пипер
соев сос

   Месото се нарязва на парчета, начуква се, поръсва се със сол и черен пипер, намазва се със соев сос, поставя се в купа и престоява поне 3 часа в хладилник.  Лукът се нарязва на ситно и задушава в олио няколко минути до омекване. Кашкавалът се настъргва и смесва с майонезата и киселото мляко. Месото се поставя в йенска тенджера или тавичка, сипва се 3/4 ч.ч. вода, отгоре се слага задушеният лук, а най-отгоре - кашкавалено-майонезената смес. Съдът се покрива с фолио и се пече 45 минути на 200 градуса. Фолиото се маха и се допича още 15 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар