1 пиле
3 с.л. зехтин
1/4 ч.ч. брашно
20 скилидки необелени чесън
1 ч.л. целина
18? ч.л. розмарин
1/2 ч.л. мащерка
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. пилешки бульон
сол на вкус
Пилето се нарязва на 8 парчета, които се овалват в брашното и се пържат от всяка страна по 4 минути до образуване на коричка. Преместват се в тавичка. Чесънът, целината, мащерката и розмаринът се слагат в тигана за 1 минута, налива се виното и ври 2 минути. Сипва се бульонът, маха се от огъня и се полива месото в тавичката. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 40 минути на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар