1 глава кромид лук
5-6 чушки
7-8 домата
3 с.л. фиде
1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
магданоз
сол
3 с.л. олио
Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушките се нарязват на парченца, а доматите се настъргват. В тенджера се сипва олиото, като загрее - лукът. Когато омекне, се прибавят чушките, а след тяхното омекване - и доматите. След като поврят 10-ина мин., се сипват 3 ч.ч. гореща вода, посолява се на вкус. Прибавя се фидето и когато то стане готово, се поръсва с магданоз на вкус. Тенджерата се отдръпва от котлона и след като леко поизстине, се застройва с разбитото с киселото мляко яйце.
Няма коментари:
Публикуване на коментар