1 глава карфиол около 1 кг
200 г меко сирене, най-добре "Дунавия"
50 г орехи
3 скилидки чесън
1-2 с.л. кисело мляко
копър
2 яйца
галета
Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода 5 минути. Сиренето се натрошава, към него се прибавят пресованият чесън, смлените или нарязани на дребно орехи и нарязаният копър. С тази смес се пълни долната част на всяка карфиолена розичка, така че да се оформи като топка. Всяка топка се овалва в галета, в разбитите яйца, отново в галета и се поставя в намазнена тава. Пече се на 220 градуса около 15 минути.
Може да се поднесе с млечно-чеснов сос, приготвен от смесени 1 кофичка кисело мляко, 2 скилидки чесън, копър, 1 с.л. смлени орехи и сол на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар