понеделник, 3 декември 2012 г.

Пълнен паниран карфиол на фурна






1 глава карфиол около 1 кг
200 г меко сирене, най-добре "Дунавия"
50 г орехи
3 скилидки чесън
1-2 с.л. кисело мляко
копър
2 яйца
галета

   Карфиолът се накъсва на розички и се вари в подсолена вода 5 минути. Сиренето се натрошава, към него се прибавят пресованият чесън,  смлените или нарязани на дребно орехи и нарязаният копър. С тази смес се пълни долната част на всяка карфиолена розичка, така че да се оформи като топка. Всяка топка се овалва в галета, в разбитите яйца, отново в галета и се поставя в намазнена тава. Пече се на 220 градуса около 15 минути.

Може да се поднесе с млечно-чеснов сос, приготвен от смесени 1 кофичка кисело мляко, 2 скилидки чесън, копър, 1 с.л. смлени орехи и сол на вкус.





Няма коментари:

Публикуване на коментар