Едно предложение с риба за Никулден за необичащите шаран.
600 г филе от риба
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
100 г пушен бекон или шунка
2 с.л. олио
60 г краве масло
4 с.л. галета
6 с.л. бяло вино
няколко стръка магданоз
сол на вкус
Обелените и настъргани лук и чесън се задушават с олиото и маслото до
омекване 2-3 минути. Добавят се галетата, разбърква се, сипва се бялото
вино, бърка се една минута. Ако сосът се сгъсти много, се добавя още
малко вино или вода, слага се нарязаният магданоз и се посолява.
В
намазнена тавичка се поставят посолените филета риба, които се покриват
отгоре със соса. Пушеният бекон или шунката се нарязва на парченца и се
поставя върху соса. Рибата се пече 25 минути на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар