понеделник, 3 декември 2012 г.

Салата от печен лук, печени чушки и царевица





2 глави кромид лук
5 червени печени чушки
200 г царевица от консерва
4 скилидки чесън
1 ч.л. горчица
2 с.л. оцет
3 с.л. зехтин
1 с.л. нарязан магданоз
сол на вкус

Лукът се обелва, нарязва на шайби и се запича на скара или сух тефлонов тиган. Чушките се изпичат и обелват, нарязват се на парчета и се смесват с царевицата. Овкусява се с дресинг от смесените горчица, оцет, зехтин, пресован чесън, нарязан магданоз и сол. Печеният лук се нарязва на парчета, посолява се и се нарежда в чиния за сервиране. Отгоре се изсипват чушките с царевицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар