понеделник, 28 януари 2013 г.

Пълнени печурки с хлебни трохи





500 г по-едри печурки
1 глава кромид лук
2 филии позасъхнал хляб
2 с.л. масло
2 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер
1/3 връзка магданоз
сол на вкус
50 г настърган кашкавал

   Гъбите се измиват, пънчетата им се отстраняват и нарязват на дребно.  Лукът се нарязва на дребно и се слага в тиган със сгорещеното масло и 1 с. л. олио. Бърка се няколко минути, добавят се нарязаните пънчета, а след 1-2 минути - и натрошеният хляб (без корите). Овкусява се с черния пипер, магданоза и сол на вкус. Гъбите се нареждат в намаслена тавичка, пълнят се със сместа и се пекат 10-15 минути на 220 градуса. Фурната се изключва, тавичката се изважда, върху гъбите се поръсва настърганият кашкавал и се връщат във фурната още 5 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар