вторник, 22 януари 2013 г.

Тирамису с крем сирене в чаши






Време да приготвяне: 10 минути

                                                          4 порции


8 бишкоти
300 г крем сирене или безсолна извара
200 г кисело мляко
1 ванилия
6 с.л. захар
120 мл гореща вода
1 ч.л. нес кафе
2 с.л. бренди
4 с.л. какао или настърган шоколад


   Бишкотите се накъсват на три части и се поставят в чашите. В горещата вода се слагат кафето, брендито и 1 с.л. захар, разбърква се и се изсипва върху бишкотите. Крем сиренето/изварата се смесва с киселото мляко, ванилията и захарта (може  да се сложи и повече захар). Сместа се разпределя върху бишкотите, заравнява се и отгоре се поръсва с какаото или с настъргания шоколад. Чашите се поставят в хладилник за половин час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар