Един здравословен и бърз вариант за приготвяне на панирани пилешки дробчета.
1 кг пилешки дробчета
1 к.ч. брашно
1 равна ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
2-3 яйца (зависи от големината им)
по 1/2 к.ч. брашно, галета и картофено пюре на люспи (може и обикновено)
олио
Дробчетата се почистват, измиват, поръсват се със сол и черен пипер и се овалват в брашното. Престояват 5-10 минути, а после се потапят в разбитите яйца, овалват в смесените брашно, галета и картофено пюре и се поставят в намазнена тавичка (най-голямата, с която разполагате). С вилица се набожда всяко едно и се пекат 10-12 минути на 200 градуса.
Поднасят се с майонезено-млечно-чеснов сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар