1 глава карфиол
1/2 пакетче краве масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
150 г сирене
магданоз
1 с.л. галета
черен пипер
сол
Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода 15 минути. Отцеждат се и се изсипват в подходящ съд. Отделят се 500 мл от отварата, в която е врял карфиолът, и се кипва заедно с половината масло. При непрекъснато бъркане се прибавя размитото в млякото брашно. Сосът ври 7-8 мин. на слаб огън, прибавя се настърганото сирене и малко черен пипер. След 2-3 мин. се изсипва върху карфиола, залива се с останалото масло и се поръсва с галетата и магданоза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар