2 ябълки
сокът от 1 лимон
1 кора бутертесто - 400 г
2 с.л. захар
1 с.л. масло
1 с.л. смлени или натрошени орехи
Ябълките се обелват, нарязват на филийки и поръсват с лимоновия сок. Тестото леко се поразточва, изрязва се във формата на кръг, по-голям с 2-3 см от дъното на тавичката, която се покрива с пекарска хартия, и върху нея се поставя тестото. Поръсва се с 1 с.л. захар, отгоре се подреждат ябълките. Маслото се разтопява с 1 с.л. захар, маха се от котлона, преди да се карамелизира, и с него се заливат ябълките. Отгоре се поръсват орехите. Стърчащите части от тестото се загъват навътре. Тартата се пече 20 минути на 200 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар