вторник, 5 февруари 2013 г.
Свински пържоли с гъби на фурна
около 1 кг вратни свински пържоли
7-8 скилидки чесън
2 с.л. захар
1 к.ч. оцет
1 ч.ч. вино или бира
2 с.л. зехтин
смлян черен пипер
сол
300 г гъби
2-3 с.л. масло
Пържолите се начукват и натриват от двете страни със сол и черен пипер. Поставят се в намазнена тава и се наръсват със захарта. Около тях се нареждат няколко намачкани заедно с обелките скилидки чесън, след което се заливат с оцета и виното или бирата, около тях се поставят измитите гъби, които се посоляват и поръсват с парченца масло. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя в загрята на 180 градуса фурна за 1 час. Фолиото се маха и пържолите се пекат, докато се зачервят отгоре. Обръщат се и се допичат от другата страна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар