петък, 31 май 2013 г.
Щрудел с череши
500 г череши
50 г галета
50 г бадеми (орехи)
100 г кристална захар
2 с.л. пудра захар
3 кори за баница
70 г масло
Върху кърпа се поставя първата кора за баница и се намазва с 1/3 от разтопеното масло, отгоре се поставя втората, намазва се с масло, накрая - третата кора и тя се намазва с масло. Черешите се разполовяват и почистват от костилките, бадемите (орехите) се счукват в хаванче. В купа се поставят черешите, бадемите, галетата и захарта. Разбъркват се. Тази смес се разпределя върху корите, като не се слага на 2,5 см от двата края на късата страна, които след това се прегъват навътре. С помощта на кърпата се навива на руло и се поставя в намазнена тавичка с ръба отдолу. Щруделът се пече 20 минути на 200 градуса. Поръсва се с пудра захар. Може да се поднесе с кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Правя по подобен начин есента с грозде! Представям се колко е вкусна с череши!
ОтговорИзтриванеОбезателно ще пробвам!
Поздрави!