петък, 17 май 2013 г.
Кюфтета на фурна с бирен сос
500 г кайма
2 филии сух хляб
4 скилидки чесън
1 яйце
1/4 ч.л. червен пипер
черен пипер
сол
2-3 с.л. олио
30 г масло
1 с.л. брашно
500 мл бира
Към смляното месо в купа се прибавят 2-те филии хляб, предварително накиснати във вода и изстискани, пресованият чесън, яйцето, червеният и черният пипер, сол на вкус. Сместа се разбърква и се оформят кюфтенца, които се поставят в намазнена с олиото тавичка. Запичат се 15 минути. Поливат се с бирата и се пекат още 15 минути. Кюфтетата се изваждат, в соса се прибавят маслото и брашното, разредено с малко бира, и се оставя да поври, докато се сгъсти. Кюфтетата се заливат със соса и се поднасят.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересна рецепта, впечатлих се. Един въпрос имам - дали сосът не става горчив от толкова бира?
ОтговорИзтриванеВили, сосът не е горчив, а и част от бирата се изпарява.
ОтговорИзтриване