сряда, 10 април 2013 г.

Печена риба с кисело мляко и сирене






3-4 филета от бяла риба
1/4 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. лимонов сок
1 малка глава кромид лук
3 скилидки чесън
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
1/2 ч.ч. натрошено сирене
сол
олио


   Рибните филета се овкусяват със сол, черен пипер и 2 с.л. лимонов сок, престояват 15 минути и се поставят в намазнена с олио тавичка. В купа се смесват настърганите кромид лук и чесън, 1 с.л. лимонов сок, киселото мляко и червеният пипер. С тази смес се намазват филетата и се пекат на 200 градуса 5-6 минути. Изваждат се от фурната и се покриват с натрошеното сирене. Пекат се още 5 минути.

.

Няма коментари:

Публикуване на коментар