От маруля можете да направите не само салата, а и вкусна супа.
1 маруля
3 стръка пресен кромид лук или 2 средни глави стар
1 с.л. масло
1 с.л. олио или зехтин
1 с.л. брашно
1 яйце
1 к.ч. кисело мляко
черен пипер
сол
В тенджера със загретите масло и олио се сипва нарязаният на ситно лук, бърка се 5 минути да омекне. Прибавя се за няколко минути нарязаната на ситно маруля, поръсва се с брашното, сипва се 1 л гореща вода, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври 15 минути. Като поизстине, се застройва с разбитото с киселото мляко яйце. Пасира се. (При поднасяне може да се поръси с накъсана на парчета сурова маруля.)
Няма коментари:
Публикуване на коментар