петък, 5 април 2013 г.

Гювеч от свинско, праз, гъби и кисели краставички






800 г свинско месо
400 г пресни гъби или мариновани
2 стръка праз
1 буркан кисели краставички
1 малка заквасена сметана (200 г)
100 г топено сирене
сол
черен пипер
чубрица



 Месото  се нарязва на порции, гъбите, празът и киселите краставички - на дребни парчета, поставят се в пръстен гювеч. Сметаната се разбива с 1 ч.ч. топла вода и се изсипва при тях, овкусява се със сол, черен пипер и чубрица на вкус. Разбърква се добре и отгоре се поставя топеното сирене на парченца. Налива се още малко гореща вода леко да покрие сместа. Слага се капакът и гювечът се пече 1 ч. и 30 мин. на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар