сряда, 10 април 2013 г.
Полезни съвети в кухнята
Когато чистите риба, посолете ръцете си, за да не се плъзга.
Рибата не залепва за тигана, ако към мазнината се прибави предварително малко сол.
Ако печете рибата загъната в алуминиево фолио, в кухнята няма да се чувствува неприятна миризма.
Рибата е изпечена добре, когато перките на гърба при издърпване остават цели.
За да се намали неприятната миризма при варене на риба, във водата се прибавя саламура от кисели краставички (1/2 ч.ч. на 1 л вода).
Рибата няма да има неприятна миризма на тиня, ако сипете малко оцет в устата й. Измийте рибата бързо под течаща вода. Посолете я, напръскайте я с лимонов сок и я оставете да престои 30 мин.
Когато варите риба, прибавете към водата 1 ч.ч. прясно мляко. Месото ще бъде по-крехко и бяло, а специфичната му миризма – по-слаба. Направете няколко разреза върху кожата на рибата. Така тя ще се свари по-бързо и ароматът на подправките ще проникне в месото.
Когато готвите шаран, трябва много внимателно да отстраните заседналата кръв в коремната кухина, защото в противен случай ще горчи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар