петък, 26 април 2013 г.

Мусака от пресен лук

И докато съм още на вълна пресен лук... едно бързо за правене пролетно предложение.






3 връзки пресен лук
2 домата
200 г сирене
1 кофичка кисело мляко или 2 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
4 с.л. брашно
1/2 връзка магданоз
олио
сол

   Лукът се нарязва на дребно и задушава в олиото няколко минути. Прибавят се доматите, обелени и нарязани на кубчета, натрошеното сирене и нарязаният магданоз. Сместа се бърка на котлона още няколко минути, а после се изсипва в тавичка и поставя в гореща фурна за 10 минути. Яйцата се разбиват, прибавя се киселото мляко, брашното и малко сол. Мусаката се залива със сместа и се пече още 10-ина минути до готовност. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар